STIKKELBROECK | VAN UDEN | CRATSBORN advocaten

woensdag, januari 26, 2005

Oplossing voor bodemsanering

Eigenaren of erfpachters van bedrijfsterreinen met een verontreinigde bodem kunnen voor de aanpak van dit probleem straks terecht bij één organisatie: de Stichting Bodemcentrum. Later dit jaar gaat de nieuwe uitvoeringsorganisatie van start.
Met het Bodemcentrum willen de belangenorganisaties ondernemers een totaaloplossing bieden voor alle vragen en problemen waarmee zij te maken krijgen als zij worden geconfronteerd met bodemverontreiniging en -sanering. De bedoeling is dat bedrijven hierdoor eerder tot het opschonen van vervuilde grond zullen overgaan. Nu stellen ze dit vaak zo lang mogelijk uit. Dit jaar wordt een wet van kracht die sanering wettelijk verplicht. Daar staat wel een subsidie van de overheid tegenover.
De kosten van een sanering kunnen aanzienlijk oplopen, tot honderdduizenden euro’s per bedrijf. Financiering is lastig omdat de schoonmaakoperatie veel onzekerheden en risico’s kent. De nieuwe uitvoeringsorganisatie wil die problemen wegnemen en ondernemers kosten- en kwaliteitsvoordeel bieden.
Meer info: www.bodemcentrum.nl